2 x Hera
50 dkg cukru krystal
1 vanilka
trochu citrónové kůry
10 celých vajec
50 dkg hladké mouky
1 prášek do pečiva
Nálev:
1a1/3 rybízového džemu
převařená voda
Poleva:
50 dkg cukr moučka
3 lžíce rumu
2 lžíce oleje
voda
Heru, cukr, vanilku, citr. kůru ušleháme do pěny a postupně přidáváme 10 celých vajec. Poté zamícháme hladkou mouku a přášek do pečiva.
Rozdělíme na 3 díly, jedna část těsta zůstane světlá, druhou obarvíme na růžovo potravinářskou barvou a třetí bude kakaová.
Postupně rozetřeme na pečící papíry a upečeme na plechu.
Po vystydnutí nejprve tmavý plát natřeme a prolejeme polovinou nálevu, který se připraví z 1a1/3 sklenice rybízového džemu a toho samého množství studené převařené vody. Podle chuti se přidá rum a možno přidat griotku. Přikryjeme růžovou plackou, zase prolijeme, rozetřeme, přiklopíme světlou a zatížíme do druhého dne tak, že přikryjeme čistým papírem, pložíme plech a dáme šest balíčků cukru nebo mouky. Dáme do chladna.
Druhý den papír sloupneme, pekáč otočíme tak, že nahoře máme plát tmavý.
Polijeme polevou:
Do šlehače dáme cukr moučku, rum, olej, vodu podle hustoty.
Rozetřeme a ozdobíme čokoládou dle fantazie.