Testo:
30 dkg vody
15 dkg tuku
špetka soli a do vřícího
15 dkg polohrubé mouky
4 celá vejce
Krém do věnečků:
1 l mléka
3 vanilkové pudingy
3 vanilkové cukry
25 dkg másla
20 dkg moučkového cukru
rum
Odváží se 30 dkg vody, do ní se dá vařit 15 dkg tuku, špetka soli a do vřícího se vsype 15 dkg polohrubé mouky. Těsto se na sporáku vypracuje a do zchladlého se vmíchají postupně 4 celá vejce. Pomocí sáčku s hrubou trubičkou se stříkají věnečky na plech a pečou dočervena. Zchladlé se rozkrojí a opět sáčkem plní krémem. Přiklopené věnečky se polévají rumovou polevou.
PŘI PEČENÍ NEOTVÍRAT TROUBU DOKUD NEJSOU ZAPEČENÉ !!!
Krém do věnečků: 1 l mléka, 3 vanilkové pudingy, 3 vanilkové cukry. Uvaříme puding. Utřeme 25 dkg másla s 20 dkg moučkového cukru a
přidáme zchladlý puding a rum dle potřeby.
/Toto množství krému stačí asi na 1 1/2 dávky věnečků/.