Na jednu roládu = 15 kusů
Celá vejce šleháme s cukrem, vanilkou a citronovou kůrou do husté pěny. Pak lehce zamícháme prosetou mouku a na konec přilijeme dvě lžíce oleje. Těsto vylijeme na čistý pečící papír, který je na plechu. Rozetřeme a upečeme v horké troubě do zlatova. Po upečení poprášíme hladkou moukou, přiložíme povrch plátu čistý papír a obrátíme na ten horký plech, na kterém se plát pekl. Po vychladnutí obrátíme plát zpátky a sloupneme papír. Pokapeme plát rumem, potřeme džemem a přes džem potřeme máslovým krémem. Do spodní části můžeme narovnat ovoce a zatočíme (srolujeme). Hotovou roládu potřeme také krémem a podle možnosti obalíme třeba v kokosu, ořechách nebo polijeme čokoládou. Nakonec ozdobíme krémem vršek rolády.
Krém: uvaříme pudink – 1/3 mléka + 15 dkg cukru + jeden vanilkový pudink. Po vychladnutí zašleháme 1 a ½ másla. Nakonec ochutíme rumem.
Krém si rozdělíme na dvě části. Jednou částí naplníme vnitřek a druhý nám poslouží na ozdobu. Když budeme chtít zdobit vršek rolády, tak tam to místo neobalujeme, nedržel by nám tam žádný krém.