Facebook
Městská knihovna Horažďovice
 
Magnesia Litera 2013
www.saferinternet.cz
www.bezpecne-online.cz
Čtení pomáhá
Webowou diwočinou
GOADA, o. s.
Rosteme s knihou
Projekt Celé Česko čte dětem
Kamarádka knihovna
ČTEnářův SYmpatický RÁDce
Ptejte se knihovny
Světluška
Knihkupectví Horažďovice
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online

Horažďovický obzor, 1. 4. 2005

BMI - jak vás zaujal a co vám přinesl?

„Babičko, dědečku... sejdeme se na síti“ aneb Internet pro starší a nepokročilé (7. 3.) Každým rokem městská knihovna pořádá rychlokurs internetu pro lidi pokročilé věkem, ale mladé duchem. Letos byl zájem především o základy práce s internetem a zřízení emailových adres. Účastníci se mohli vystřídat při práci na počítači, a tak všichni odcházeli spokojeni s tím, že už budou vědět jak se pohybovat na informační dálnici.

„Začínáme s počítačem“ (8. 3.) Pro všechny, co chtěli zvládnout základy práce s počítačem bylo určeno úterní odpoledne. Účastníci se seznámili se základním ovládáním počítače, s vyhledáváním na internetu, mnozí si založili e-mailové schránky. Výpadek na síti jsme využili k obeznámení s prací v textovém editoru. Pokročilejší zvládli i tvorbu vlastních vizitek. Mezi nejčastěji prohlížené stránky patřily mapy, jízdní řády, stránky města Horažďovic a městské knihovny.

Internet pro děti (14. 3.) V úterý 14. 3. patřily počítače v knihovně dětem. Děti z 1. a 2. tříd ZŠ Komenského ulice se přesvědčily, že počítače a internet se používají nejen při práci, ale mohou i pobavit. Malí zvědavci si prohlédly www stránky určené dětem,vyzkoušely si omalovánky, skládanky, pexesa i další hry, které se jim líbily. Určitě u nás nebyly naposledy.

Internet pro nezaměstnané (15. 3.) V úterý dopoledne přišli do knihovny lidé, kteří se snaží aktivně hledat práci. Byli mile překvapeni možnostmi a šířkou nabízených služeb, které právě jim internet poskytuje. Zájem byl také o webové stránky firem v našem městě a blízkém okolí. Všichni odcházeli s nadějí v nové perspektivní zaměstnání.

Internet pro knihovníky (15. 3) Akce se zúčastnilo 6 našich regionálních knihovnic. Zájem o internet stoupl především u těch, jejichž knihovny budou nově připojeny k internetu. 2 knihovnice si založily e-mailové schránky pro své knihovny a několik projevilo zájem o další individuální vzdělávání v této oblasti. S největším zájmem se knihovnice zapojovaly do prohlížení stránek nakladatelství a velmi je zajímala možnost nákupu knih přes internet.

Copyright © 2004 Městská knihovna Horažďovice (www.knihovna.horazdovice.cz) a Karel Viták (www.dva.cz). All rights reserved.
Ctíme standardy W3C:  W3C XHTML 1.0  W3C CSS
Poslední aktualizace byla provedena 30. 9. 2015 v 7:09