Facebook
Městská knihovna Horažďovice
 
Magnesia Litera 2013
www.saferinternet.cz
www.bezpecne-online.cz
Čtení pomáhá
Webowou diwočinou
GOADA, o. s.
Rosteme s knihou
Projekt Celé Česko čte dětem
Kamarádka knihovna
ČTEnářův SYmpatický RÁDce
Ptejte se knihovny
Světluška
Knihkupectví Horažďovice
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online

Petra Tomešová, Eva Marešová, Horažďovický obzor, 25. 4. 2008

Březen měsíc knihy a internetu...

... jsme v městské knihovně uzavřeli besedou se spisovatelkou Ivonou Březinovou a virtuální návštěvou čítárny.

Holky na vodítku, byl název besed na téma závislosti určených žákům a studentům horažďovických škol.

Žáci z 8. tříd se zajímavou formou dozvěděli, kam až mohou vést zdánlivě nevinně začínající závislosti. Autorka o této problematice nastudovala mnoho materiálů, osobně navštěvovala zařízení, kde se lidé snaží bojovat se svými závislostmi. S mnoha z nich hovořila a jejich zážitky a zkušenosti použila ve svých knihách. Výsledkem je série tří knih s názvem Holky na vodítku a materiál pro druhou sérii s pracovním názvem Kluci na řetězu.

Dále paní Březinová představila trojici knih o putování po stopách známých literárních hrdinů: Blonďatá Kerolajn (Karolina Světlá), Básník v báglu (K.H. Mácha) a Báro, nebreč (Božena Němcová). Na podzim vyjde další kniha, tentokrát o méně známé slovenské spisovatelce Margitě Figulli.

Při besedě se studenty SŠ zodpověděla Ivona Březinová zajímavé dotazy související s prací spisovatelky. "Každé téma je pro mě výzvou … výzvou ke studiu a proniknutí do určité oblasti. Všechny cesty, které v knihách prošli moji hrdinové, jsem prošla sama".

Některé z knížek zaujaly studenty natolik, že si je na místě koupili a domů si je odnášeli s autorčiným podpisem. Ti ostatní si mohou knížky Ivony Březinové přijít vypůjčit do knihovny.

Žáci druhých tříd ze ZŠ Komenského ul. navštívili s paní Marešovou ČÍTÁRNY. Podivné, vždyť v horažďovické knihovně ani žádnou pořádnou čítárnu nemáme. Vypravili jsme se za ní na internet na www.citarny.cz, kde se děti dozvěděly, kde hledat zajímavé informace o knížkách, která kniha frčí a kterou knihu je dobré mít ve vlastní knihovně.

Copyright © 2004 Městská knihovna Horažďovice (www.knihovna.horazdovice.cz) a Karel Viták (www.dva.cz). All rights reserved.
Ctíme standardy W3C:  W3C XHTML 1.0  W3C CSS
Poslední aktualizace byla provedena 30. 9. 2015 v 7:09