Facebook
Městská knihovna Horažďovice
 
Magnesia Litera 2013
www.saferinternet.cz
www.bezpecne-online.cz
Čtení pomáhá
Webowou diwočinou
GOADA, o. s.
Rosteme s knihou
Projekt Celé Česko čte dětem
Kamarádka knihovna
ČTEnářův SYmpatický RÁDce
Ptejte se knihovny
Světluška
Knihkupectví Horažďovice
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online

Petra Tomešová, Klatovský deník, 17. 3. 2009

Vzpomínalo se na pedagoga Josefa Pavla

28. února uplynulo 120 let od narození významného horažďovického občana, rodáka z nedalekých Velkých Hydčic, spisovatele a pedagoga Josefa Pavla.

Městská knihovna v Horažďovicích si toto výročí připomněla společně 68 studenty střední školy, kteří si vyslechli literární pásmo o životě a díle tohoto regionálního spisovatele. Kromě toho měl každý možnost prohlédnout si Pavlovy knihy, které knihovna vlastní a které jsou v rámci zachování kulturního dědictví společně s dalšími vzácnými dokumenty digitalizovány v projektu Prácheňsko digitálně.

Dalšími, kdo si na J. Pavla zavzpomínali, byli naši senioři, které navštívily pracovnice knihovny v domě s pečovatelskou službou. Setkání to bylo velmi příjemné, lehce okořeněné osobními vzpomínkami některých přítomných, kteří si na pana Pavla pamatují. Ze zajímavého vyprávění historek z mládí se dalo vytušit, že setkání s tímto významným mužem v nich zanechalo mnoho dobrého, na co se nezapomíná.

Copyright © 2004 Městská knihovna Horažďovice (www.knihovna.horazdovice.cz) a Karel Viták (www.dva.cz). All rights reserved.
Ctíme standardy W3C:  W3C XHTML 1.0  W3C CSS
Poslední aktualizace byla provedena 30. 9. 2015 v 7:09