Facebook
Městská knihovna Horažďovice
 
Magnesia Litera 2013
www.saferinternet.cz
www.bezpecne-online.cz
Čtení pomáhá
Webowou diwočinou
GOADA, o. s.
Rosteme s knihou
Projekt Celé Česko čte dětem
Kamarádka knihovna
ČTEnářův SYmpatický RÁDce
Ptejte se knihovny
Světluška
Knihkupectví Horažďovice
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online

(pou), Klatovský deník, 2. 6. 2009

Pasování na "Rytíře řádu čtenářského"

Letos už počtvrté byly děti z prvních tříd základních škol pasovány v Městské knihovně v Horažďovicích na "Rytíře Řádu čtenářského".

"Pasování se ujala starostka Horažďovic Jindřiška Antropiusová a každý "rytíř" si může tuto událost připomenout, kromě pasovací listiny, také originální fotografií, " řekla ředitelka knihovny Lenka Šimonová. Letošní prvňáčci se kromě drobných dárků mohou potěšit také knížkou z projektu Už jsem čtenář - Knížka pro prvňáčka, který je jedním z modulů projektu. Podporujeme čtenářskou gramotnost, financovaného ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy.

"Ve školním roce 2008/2009 dostaly děti přihlášené do projektu knížku Ivony Březinové Okno do komína, s ilustracemi Vlasty BAránkové, kterou nelze získat volně v knihkupectvích, to znamená, že knihu budou mít výlučně absolventi prvních ročníků ZŠ v příslušném roce, " doplnila informace pracovnice knihovny Eva Marešová.

Pasování doplnila Pouť u Ferdy Mravence, kde si děti nejen potrápily mozkové závity, ale vyzkoušely si i obratnost a dobrou mušku. Sekorovskou pouťovou atmosféru pro děti vytvořili studenti SŠ - oboru aranžér.

Copyright © 2004 Městská knihovna Horažďovice (www.knihovna.horazdovice.cz) a Karel Viták (www.dva.cz). All rights reserved.
Ctíme standardy W3C:  W3C XHTML 1.0  W3C CSS
Poslední aktualizace byla provedena 30. 9. 2015 v 7:09