Facebook
Městská knihovna Horažďovice
 
Magnesia Litera 2013
www.saferinternet.cz
www.bezpecne-online.cz
Čtení pomáhá
Webowou diwočinou
GOADA, o. s.
Rosteme s knihou
Projekt Celé Česko čte dětem
Kamarádka knihovna
ČTEnářův SYmpatický RÁDce
Ptejte se knihovny
Světluška
Knihkupectví Horažďovice
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online

Petra Tomešová, Nové Klatovsko, 2. 6. 2009

Literární Šumava v Horažďovicích

Pokud se Vám stalo, že jste ve dnech 21. – 23. května potkali v horažďovických uličkách či v okolí města skupinku přibližně padesáti lidí, byly to docela jistě knihovnice. Regionální organizace Svazu knihovníků a informačních pracovníků Plzeňského kraje pořádala v těchto dnech v Horažďovicích již třinácté setkání knihovníků ze západních a jižních Čech. Program letošní Literární Šumavy byl velmi pestrý. Po slavnostním zahájení v městském muzeu starostkou města paní Mgr. Jindřiškou Antropiusovou následovala prohlídka muzea, procházka městem obohacená zasvěceným vyprávěním pana Václava Trčky. Dále pak prohlídka městské knihovny, či výklad PhDr. Františky Vrbenské z NK Praha o smyslu a důležitosti digitalizace dokumentů. Večerní program pokračoval v hotelu Prácheň. Beseda se spisovatelem Ondřejem Fibichem nesla název: Duše Šumavy v obrazech literárních. Téma Šumavy jsme neopustili ani v pátek. Pro knihovnice byla na dopoledne připravena přednáška přírodovědce Pavla Hubeného na téma: Šumavskou přírodou křížem krážem, doplněná promítáním fotografií pana Vladislava Hoška. Odpoledne strávily knihovnice „v terénu“. Procházkou na nedalekou Prácheň, kde společně zavzpomínaly na významné osobnosti horažďovicka, jako byl Karel Němec, či Josef Pavel, na jehož hrob položily květiny. Následovala prohlídka přírodovědné stanice s výkladem pana Karla Průchy. O večerní zábavu se postaral divadelní spolek Tyjátr Horažďovice. Poslední den strávili účastníci Literární Šumavy mimo naše město. Navštívili skanzen v Chanovicích a hrad Rábí.

Věříme, že se všem zúčastněným letošní setkání knihovníků líbilo a že v nich zanechá příjemné vzpomínky na naše město a okolí.

Copyright © 2004 Městská knihovna Horažďovice (www.knihovna.horazdovice.cz) a Karel Viták (www.dva.cz). All rights reserved.
Ctíme standardy W3C:  W3C XHTML 1.0  W3C CSS
Poslední aktualizace byla provedena 30. 9. 2015 v 7:09