Facebook
Městská knihovna Horažďovice
 
Magnesia Litera 2013
www.saferinternet.cz
www.bezpecne-online.cz
Čtení pomáhá
Webowou diwočinou
GOADA, o. s.
Rosteme s knihou
Projekt Celé Česko čte dětem
Kamarádka knihovna
ČTEnářův SYmpatický RÁDce
Ptejte se knihovny
Světluška
Knihkupectví Horažďovice
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online

Ludvík Pouza, Klatovský deník, 9. 3. 2010

Seniorům půjčují knihy přímo v domově

Čtení až do domuSenioři v Horažďovicích mohou využívat nových služeb, které pro ně připravila tamní knihovna.

„Novou službou pro seniory z domu s pečovatelskou službou v Horažďovicích je ta, že si jeho klienti mohou knihy půjčovat přímo v budově městské charity,“ říká Petra Tomšová z Městské knihovny v Horažďovicích.

„Do domova bude zapůjčen knižní fond, který budeme každé tři měsíce obměňovat. Senioři budou mít tuto službu zcela zdarma a půjčování knih zde bude fungovat stejně jako v opravdové knihovně. Senioři si mohou ale také vybrat knihy, o které mají zájem a ty jim budou také zapůjčeny,“ dodala vedoucí knihovny Lenka Šimonová.

„Další zajímavou nabidkou, kterou jsme pro seniory připravili, jsou kurzy trénování paměti, se kterou přišla vedoucí knihovny Lenka Šimonová. I o tento kurz je mezi seniory velký zájem. V rámci března – měsíce čtenářů, jsme připravili v domě s pečovatelskou službou besedu se seniory, kde jsme jim naše projekty představili. Setkání bylo obohaceno čtením nepříliš známých prácheňských legend a pověsti z knih Ondřeje Fibicha,“ doplňuje informace pracovnice městské knihovny Tomšová.

Copyright © 2004 Městská knihovna Horažďovice (www.knihovna.horazdovice.cz) a Karel Viták (www.dva.cz). All rights reserved.
Ctíme standardy W3C:  W3C XHTML 1.0  W3C CSS
Poslední aktualizace byla provedena 30. 9. 2015 v 7:09