Facebook
Městská knihovna Horažďovice
 
Magnesia Litera 2013
www.saferinternet.cz
www.bezpecne-online.cz
Čtení pomáhá
Webowou diwočinou
GOADA, o. s.
Rosteme s knihou
Projekt Celé Česko čte dětem
Kamarádka knihovna
ČTEnářův SYmpatický RÁDce
Ptejte se knihovny
Světluška
Knihkupectví Horažďovice
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online

Petra Tomešová, web, 25. 10. 2010

Týden knihoven 2010

Motto letošního 14. ročníku „Týdne knihoven“ zní: KNIHOVNA PRO VŠECHNY. Naše knihovna si opět připravila bohatý program.

Spisovatelka Petra Braunová představila dětem svou nejnovější knihu Ema a kouzelná kniha. S Tyjátrem se čarovalo ostošest, se starostkou města Jindřiškou Antropiusovou se besedovalo na téma volby. 38 dětí si vyzkoušelo, co obnáší práce knihovníka, 41 čtvrťáků se zúčastnilo historického víceboje, při kterém si připomněli horažďovické památky. Nechyběl ani Den otevřených dveří, během kterého si naši knihovnu přišlo prohlédnout 81 středoškoláků.

Svou návštěvou nás poctila legendární televizí a rozhlasová hlasatelka Kamila Moučková, která se studenty střední školy a s žáky devátých tříd základních škol besedovala o srpnu roku 1968, kdy jako první ohlásila s tehdejší Československé televize invazi vojsk Varšavské smlouvy do Československa.

Pro zapomnětlivce byla jako každý rok vyhlášena amnestie, kterou tentokrát využilo 11 čtenářů. Při registraci zdarma byli letos zvýhodněni senioři, studenti a děti do 15 let. Tato příležitost přilákala 16 nových čtenářů. Ani o tradiční bazar vyřazených knih jsme v letošním roce nechtěli nikoho připravit. Nevešel se sice do Týdne knihoven, proto se konal až v týdnu následujícím. Cestu si k nám našlo 247 zájemců o psané slovo a celkem 1620 knih našlo nové majitele.

Copyright © 2004 Městská knihovna Horažďovice (www.knihovna.horazdovice.cz) a Karel Viták (www.dva.cz). All rights reserved.
Ctíme standardy W3C:  W3C XHTML 1.0  W3C CSS
Poslední aktualizace byla provedena 30. 9. 2015 v 7:09