Facebook
Městská knihovna Horažďovice
 
Magnesia Litera 2013
www.saferinternet.cz
www.bezpecne-online.cz
Čtení pomáhá
Webowou diwočinou
GOADA, o. s.
Rosteme s knihou
Projekt Celé Česko čte dětem
Kamarádka knihovna
ČTEnářův SYmpatický RÁDce
Ptejte se knihovny
Světluška
Knihkupectví Horažďovice
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online

Ludvík Pouza, Klatovský deník, 28. 11. 2011

Spisovatelé píší pro děti rádi

Den pro dětskou knihu v Horažďovicích lákal na autogramiádu i křest nové knihy. Již popáté se v kulturním domě v Horažďovicích setkaly děti se spisovateli a vydavateli dětských knih. Konal se zde totiž Den pro dětskou knihu, který připravila Městská knihovna Horažďovice.

„Snažíme se během roku dělat různé projekty, jejichž cílem je přilákat děti ke knížkám a k četbě. Den pro dětskou knihu je jedním z nich. Děti si mohou nejen vybrat z bohaté nabídky knih, které vychází a které jsou pro ně určeny. Jsou tu přítomni i jejich autoři a ilustrátoři, a tak si knihy mohou nechat hned podepsat a nebo si se spisovateli osobně popovídat,” říká ředitelka Městské knihovny v Horažďovicích Lenka Šimonová.

Nalákat děti k četbě se snaží v Horažďovicích různými způsoby. Během včerejší akce měli v kulturním domě připraveny nejen besedy, ale i autorská a scénická čtení, vystoupení pěveckých a dramatických kroužků, ale i divadlo. V programu vystoupilo divadlo MINOR a alternativní soubor Buchty a loutky, které je u dětí v Horažďovicích oblíbené.

Poprvé za pětiletou historii této akce se letos dokonce křtila jedna z knih pro děti.

„Křtila se kniha Miloše Kratochvíla Klofáci. A křtilo se opravdu netradičně. Kmotrem této knihy byl horažďovický chlapec Adam Dlouhý, jehož kresba se stala hlavním motivem plakátu letošního ročníku Dne pro dětskou knihu,” pokračuje Šimonová.

Děti si měly opravdu z čeho vybírat. nabídka dětských knih zde byla opravdu pestrá.

„Dětských knih je na trhu velká spousta, a to i přes to, že dětských autorů je mnohem méně než autorů pro dospělé. I když je mezi autory velká konkurence, přesto to není konkurence agresivní a všichni jsme přátelé. Každý z nás píše jiným stylem a každý má určitý okruh svých čtenářů. Přesto všichni píšeme pro děti s radostí a láskou,” říká spisovatelka Martina Drijeverová, která je pravidelnou návštěvnicí Horažďovic.

„Rád čtu knížky o Ferdovi mravencovi a nebo o Rumcajsovi a Cipískovi. Ty mám rád,” prozradil šestiletý Lukáš, který na akci přišel s babičkou.

Copyright © 2004 Městská knihovna Horažďovice (www.knihovna.horazdovice.cz) a Karel Viták (www.dva.cz). All rights reserved.
Ctíme standardy W3C:  W3C XHTML 1.0  W3C CSS
Poslední aktualizace byla provedena 30. 9. 2015 v 7:09