Facebook
Městská knihovna Horažďovice
 
Magnesia Litera 2013
www.saferinternet.cz
www.bezpecne-online.cz
Čtení pomáhá
Webowou diwočinou
GOADA, o. s.
Rosteme s knihou
Projekt Celé Česko čte dětem
Kamarádka knihovna
ČTEnářův SYmpatický RÁDce
Ptejte se knihovny
Světluška
Knihkupectví Horažďovice
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online

Lešková, Miluše, Horažďovický obzor, 30. 9. 2011

VU3V zahajuje svou činnost v Horažďovicích

Kód, šifra nebo překlep?

Pod touto záhadnou zkratkou se skrývá Virtuální univerzita 3. věku, což je aktivita, která umožňuje vzdělání na vysokoškolské úrovni všem seniorům, invalidním občanům bez rozdílu věku a osobám kategorie 50+ (nezaměstnaní a osoby čekající na přiznání důchodu apod.)

I v našem městě budou mít senioři možnost od letošního října využít tuto novou možnost vzdělávání. Letošní semestr se bude skládat ze 4 přednášek (cca 2 hodinových), které se budou konat po 14 dnech v sále knihovny. Úvodním tématem bude astronomie, kde všichni získají informace o historii slunečních hodin od antiky po současnost a poznají slavné astronomy rudolfínské doby. Vzdělávací program je zpoplatněn, jedná se o částku 150-300 Kč za jeden semestr (4-6 přednášek). Poplatek se bude vybírat až po úvodní ukázkové přednášce, aby se účastníci mohli rozhodnout, zda jim tento způsob vzdělávání vyhovuje.

V dalším období si budou moci studenti vybírat z dalších témat např. etika jako východisko z krize společnosti, kouzelná geometrie, lesnictví, myslivost, pěstování a využití jedlých a léčivých hub a mnoho dalších.

Po absolvování každého kurzu získá každý účastník pamětní list a studium šesti libovolných semestrů je ukončeno slavnostní promocí v aule České zemědělské univerzity.

 

 

Využijte i Vy možnost plnohodnotně a aktivně strávit svůj volný čas, setkat se s novými přáteli a získat mnoho nových informací z různých oborů.

 

Do letošního semestru se můžete přihlásit do 10. října v Městské knihovně Horažďovice,

e-mail region@knihovna.horazdovice.cznebo na telefonu 376 547 594. 

Bližší informace o VU3V se dozvíte na www.e-senior.cz, termín zahájení výuky v Horažďovicích bude upřesněn přihlášeným zájemcům.

Copyright © 2004 Městská knihovna Horažďovice (www.knihovna.horazdovice.cz) a Karel Viták (www.dva.cz). All rights reserved.
Ctíme standardy W3C:  W3C XHTML 1.0  W3C CSS
Poslední aktualizace byla provedena 30. 9. 2015 v 7:09