Facebook
Městská knihovna Horažďovice
 
Magnesia Litera 2013
www.saferinternet.cz
www.bezpecne-online.cz
Čtení pomáhá
Webowou diwočinou
GOADA, o. s.
Rosteme s knihou
Projekt Celé Česko čte dětem
Kamarádka knihovna
ČTEnářův SYmpatický RÁDce
Ptejte se knihovny
Světluška
Knihkupectví Horažďovice
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online

Eva Marešová, Klatovský deník, 5. 4. 2012

Děti si odnesly perlu hlídanou pavoukem

K Noci s Andersenem se letos poprvé připojila také Městská knihovna Horažďovice. Noc z 30. na 31. 3. u nás strávilo 16 nocležníků, jedna paní učitelka, 4 knihovnice a 3 hosté.

Vedoucí knihovny Lenka Šimonová celý večer a noc zahájila poselstvím od dánského velvyslance. Přečetla dětem dopis od spisovatele Miloše Kratochvíla, který se bohužel nocování nemohl zúčastnit. Děti si s ním ale popovídaly alespoň po telefonu. Společně jsme napsali dopis do sesterské knihovny ve Walhalle v Jižní Karolíně a pohlednice pro spisovatelku Petru Braunovou a spisovatele Miloše Kratochvíla.

A to už byla připravena hra Dixit s Láďou, Vaškem a Hankou z o. s. Goada Plzeň. Děti se rozdělily do družstev a podle šifrované nápovědy hledaly v knížkách indicie k nalezení pokladu. Na půlnoční cestě za pokladem musely překonat strach, najít a rozluštit další nápovědy, které je zavedly k pokladu v muzeu. Ve věži u Bílé paní se každý za svitu svíček podepsal na pergamen a mohl si najít a odnést svou otavskou perlu hlídanou obřím černým pavoukem.

Před spaním jsme se zklidnili chvilkou milostné poezie z básniček Miloše Kratochvíla a umělecká porota odměnila nejlepší recitátory knihou. Pak už se děti zavrtaly do spacáků a poslechly si kapitolu z knížky Miloše Kratochvíla Puntíkáři s názvem Noc hrůzy.

Věříme, že premiérová Noc s Andersenem se dětem líbila stejně jako nám. Za pomoc a spolupráci děkujeme Městskému muzeu Horažďovice, o. s., Goada a paní učitelce Marii Buchtové, která s námi absolvovala celý program až do rána.

Copyright © 2004 Městská knihovna Horažďovice (www.knihovna.horazdovice.cz) a Karel Viták (www.dva.cz). All rights reserved.
Ctíme standardy W3C:  W3C XHTML 1.0  W3C CSS
Poslední aktualizace byla provedena 30. 9. 2015 v 7:09