Facebook
Městská knihovna Horažďovice
 
Magnesia Litera 2013
www.saferinternet.cz
www.bezpecne-online.cz
Čtení pomáhá
Webowou diwočinou
GOADA, o. s.
Rosteme s knihou
Projekt Celé Česko čte dětem
Kamarádka knihovna
ČTEnářův SYmpatický RÁDce
Ptejte se knihovny
Světluška
Knihkupectví Horažďovice
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online

Yvetta Musílková, 5+2 dny, 9. 8. 2012

Touží po prknech, která znamenají svět

Ani děti z Horažďovic si nenechaly ujít příležitost nakouknout pod pokličku hereckého a divadelního umění při prázdninovém týdenním literárně dramatickém semináři.Navíc když je do tajů zasvěcovaly známá herečka Jitka Smutná a spisovatelka Petra Braunová.

„Do tábora jsem moc chtěl.Baví mě totiž hrát.Moc.Rád i zpívám před publikem,nestydím se vystupovat před hodně lidmi.Naopak,hodně se mi to líbí,“tvrdil Albert Jílek z Horažďovic.

„Herečku Jitku Smutnou jsem už viděl v televizi.Spisovatelku Petru Braunovou jsem znal už dřív prostřednictvím knížek,které napsala.Nejradši mám od ní Ztraceni v čase,“podotkl výřečný desetiletý kluk,který v září usedne do lavice páté třídy.“Hra,kterou jsme nacvičili,byla skvělá.Byla to zábava.Já jsem dostal roli šaška.Trošku horší bylo zapamatovat si přesně text,ale s hraním jsem problém vůbec žádný neměl,“připomněl Jílek,který chce být „auťákem“ a hercem.

Stát se herečkou touží také dvanáctiletá Antonie Polatová z Horažďovic,která dostala roli dračice.“Seděla mi a bavilo mě to.Super bylo zkoušení i hraní.A vůbec celý tábor byl skvělý.Také jsem si tu našla kamarádky a poznala nové lidi odjinud.Hodně jsme si všichni rozuměli,“řekla školačka.

Copyright © 2004 Městská knihovna Horažďovice (www.knihovna.horazdovice.cz) a Karel Viták (www.dva.cz). All rights reserved.
Ctíme standardy W3C:  W3C XHTML 1.0  W3C CSS
Poslední aktualizace byla provedena 30. 9. 2015 v 7:09