Facebook
Městská knihovna Horažďovice
 
Magnesia Litera 2013
www.saferinternet.cz
www.bezpecne-online.cz
Čtení pomáhá
Webowou diwočinou
GOADA, o. s.
Rosteme s knihou
Projekt Celé Česko čte dětem
Kamarádka knihovna
ČTEnářův SYmpatický RÁDce
Ptejte se knihovny
Světluška
Knihkupectví Horažďovice
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online

Ludvík Pouza, Klatovský deník, 2. 3. 2013

Knihovny lákají na výstavy, autogramiády i besedy

V Klatovech otevřeli čtenářům i místa, kam normálně veřejnost během roku nemůže.

S námi jen all inclusive tak zní letošní motto čtvrtého ročníku akce Březen měsíc čtenářů, který vyhlašuje Svaz knihovníků a informačních pracovníků ČR.

„Naše knihovna připravila řadu akcí, a to nejen pro své čtenáře, ale i pro ty, kteří se jimi dosud nestali. V naší nabídce můžete najít besedy se spisovateli, cvičení, hrátky s pamětí, čtení na pokračování, vyhlášení soutěže a další, neméně zajímavé akce,“ říká Petra Tomešová z Městské knihovny v Horažďovicích.

„Připraveny jsou besedy pro školy se spisovatelkou Petrou Braunovou na téma Tramvaj plná strašidel a nebo Česká služka aneb Byla jsem au-pair. Povídat si budeme také o rodinných konstalacích s Karlem Rešlem a podobně. Řadu akcí máme připravenu také ve spolupráci s oblastní charitou přímo v jejich zařízení, kde budou připraveny i série cviků podle starých Číňanů, Čtení na pokračování z knih Zdeňka Šmída. Ve čtvrtek 14. března od 10 hodin v obřadní síni městského úřadu vyhodnotíme nejlepšího Čtenáře roku 2012,“ informuje ředitelka knihovny v Horažďovicích Lenka Šimonová.

Děti se mohou těšit také na povídání se spisovatelem Milošem Kratochvílem o knize Hloupežníci, Strašibraši a ti druzí a na mnoho dalších akcí pro malé i velké diváky.

Napilno bude i v knihovně v Klatovech, kde se chystají akce v odděleních pro dospělé čtenáře a ve společenském sále.

„Připraven byl Den otevřených dveří, kdy jsme naše čtenáře a zájemce pustili do míst, kam se jinak nedostanou. Od středy 6. března od 18 hodin bude v galerii knihovny výstava Staré pohlednice ze sbírky Jany Dvorské. Na výstavě budou k vidění převážně žánrové pohlednice z období kolem roku 1900, z jiné doby Rakouska Uherska a první republiky. Výstava potrvá do konce dubna. Připravena je i akce, kdy seznámíme seniory s internetem. Nejvíce se ale těšíme na úterý 19. března, kdy od 17 hodin chystáme přednášku s besedou na téma Josef Thomayer nejslavnější lékař Chodska,“ zve do knihovny v Klatovech ředitelka Zdeňka Buršíková.

V Janovicích nad Úhlavou můžete o tomto víkendu do knihovny na tvořivou dílnu, která je určena pro všechny věkové skupiny. Tvořivá dílna tak zahájí bohatý program letošní akce Březen měsíc čtenářů.

„Od akce si slibujeme tradičně propagaci knihovny, přivést nové lidi do knihovny. Vyhlásíme také nejlepší čtenáře roku, ale i výsledky akce soutěž skřítka Bodysbírka,“ říká vedoucí knihovny Eva Semelová. Nejvíce se Janovičtí těší na výstavu Jiřího Wintera Neprakty Návrat černých baronů do Janovic nad Úhlavou aneb Neprakta, jak ho znáte a neznáte. Tato výstava bude v knihovně otevřena ve dnech 9. až 29. března.

V Nýrsku si budou moci čtenáři po celý měsíc zakoupit knihy nakladatelství Fragment a mohou se stát „čtenářem na zkoušku“ s tím, že se mohou na dva měsíce zdarma zaregistrovat. Připravena je také tradiční burza knih a tvořivé dílny pro děti i dospělé a mnohé další akce.

V Sušici chystají školení pro seniory na PC, čtení knihy Kluk a pes na pokračování pro děti a dny otevřených dveří v knihovně pro děti ze škol.

Copyright © 2004 Městská knihovna Horažďovice (www.knihovna.horazdovice.cz) a Karel Viták (www.dva.cz). All rights reserved.
Ctíme standardy W3C:  W3C XHTML 1.0  W3C CSS
Poslední aktualizace byla provedena 30. 9. 2015 v 7:09