Facebook
Městská knihovna Horažďovice
 
Magnesia Litera 2013
www.saferinternet.cz
www.bezpecne-online.cz
Čtení pomáhá
Webowou diwočinou
GOADA, o. s.
Rosteme s knihou
Projekt Celé Česko čte dětem
Kamarádka knihovna
ČTEnářův SYmpatický RÁDce
Ptejte se knihovny
Světluška
Knihkupectví Horažďovice
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online

Ludvík Pouza, Klatovský deník, 5. 3. 2013

Spisovatelka má radost, že děti její knížky znají a rády je čtou

 Tramvaj plná strašidel tento název knihy Petry Braunové si vypůjčili jako název besedy pro děti ze základních škol, kterou odstartoval letošní Březen, měsíc čtenářů v Městské knihovně Horažďovice. A tak i setkání s touto spisovatelkou bylo první akcí bohatého programu, který na čtenáře v Horažďovicích čeká.

„Jsem opravdu nadšená, že mám v Horažďovicích už své fanoušky. Pro spisovatele je báječný pocit, když se čtyřiceti dětí zeptám, jestli někdo četl mou knihu, a zvedne se les rukou. Otázky dětí z Horažďovic, snad proto, že jsem tu už byla několikrát, nejsou obecné, ale ptají se na konkrétní situace a fígle, které používám při psaní. Zajímá je, jakým způsobem dostávám na papír příběhy, které se odehrávají jen v mé hlavě. Myslím, že je nejvíc fascinovalo, když jsem popisovala, jak se mi při psaní občas zjeví postava, o které jsem neměla na začátku potuchy, sama nevím, co chce a jakou má roli. V takové chvíli zavírám oči a pozoruju ji. I pro mě jsou takové zázračné chvíle překvapením, když vás fiktivní postava uvede na místo a nastaví situaci, o které chtě nechtě musíte psát. Na Klatovsku je mi vůbec dobře. Mám tu kořeny a s přibývajícím věkem můžu konstatovat, že krev není voda. Těším se proto na další akce, které v Horažďovicích podniknu. Už nyní mohu pozvat všechny děti od 9 let třeba na můj literárně-dramatický seminář, který se v červenci uskuteční v kulturním domě v Horažďovicích. Více informací se děti mohou dozvědět v horažďovické knihovně. Loni jsme s dětmi bojovali s drakem, letos budeme budit princeznu,“ zhodnotila besedu Petra Braunová

Pro současné i budoucí čtenáře, děti i dospělé, na Březen, měsíc čtenářů 2013, připravila knihovna Horažďovice celou řadu dalších akcí. „Těšíme se na všechny, kdo se přijdou přesvědčit, že knihovna není jen místem, kde si lidé mohou půjčit knihy, ale také místem zajímavých besed a setkání. Akce jsou pořádány v rámci projektu „Děti a čtení“, informovala Eva Marešová z Městské knihovny v Horažďovicích.

Copyright © 2004 Městská knihovna Horažďovice (www.knihovna.horazdovice.cz) a Karel Viták (www.dva.cz). All rights reserved.
Ctíme standardy W3C:  W3C XHTML 1.0  W3C CSS
Poslední aktualizace byla provedena 30. 9. 2015 v 7:09