Facebook
Městská knihovna Horažďovice
 
Magnesia Litera 2013
www.saferinternet.cz
www.bezpecne-online.cz
Čtení pomáhá
Webowou diwočinou
GOADA, o. s.
Rosteme s knihou
Projekt Celé Česko čte dětem
Kamarádka knihovna
ČTEnářův SYmpatický RÁDce
Ptejte se knihovny
Světluška
Knihkupectví Horažďovice
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online

(dl), Klatovský deník, 7. 3. 2014

V knihovnách se nudit nebudete

Klatovsko Březen je označován měsícem čtenářů, proto většina knihoven na Klatovsku pořádá několik akcí.

Několik lákavých akcí připravila knihovna v Klatovech. V březnu si můžete prohlédnout výstavu velikonočních dekorací tvořených dětmi z Dětského domova se školou v Měcholupech a výstavu ke 100. výročí narození Bohumila Hrabala. Na 20. března od 18 hodin je připravena beseda Toulky Rumunskem s cestovateli Janou Dvorskou a Milošem Kašparem. O týden později pořádá od 18 hodin Sportovní klub vozíčkářů Praha přednášku René Kujan: Island 1 muž 30 dnů 30 maratónů spojenou s promítáním. O naději v boji s rakovinou budou 28. března od 18 hodin povídat doktorka Miroslava Skovajsová a profesor Jan Žaloudík.

Pro děti je připravena beseda se spisovatelkou Petrou Braunovou, čtení v knihovně, Den s pohádkou a beseda o tom, jak se žije vozíčkářům.

Mottem sušické knihovny pro letošní rok je Hrabalovský rok v knihovnách. „V rámci března je vyhlášena soutěž pro děti březen s poezií. Pořádáme PC kurz pro začátečníky a mírně pokročilé. S dětmi ze školek a škol si budeme povídat o knihách. V dospělém oddělení bude přednáška na téma Poruchy autistického spektra,“ uvedla vedoucí knihovny Anna Matoušová.

V horažďovické knihovně se děti mohou těšit například na povídání se spisovatelkou Ivou Procházkovou a Petrou Braunovou či na čtení z knihy Františka Nepila Jak se dělá chalupa. Dospělí si pak mohou zajít na akci Hrátky s pamětí, která se bude konat 14. března od 14 hodin v komunitním centru Veřechov od 17 hodin. Na 19. března od 14 hodin je pak připraven v oblastní charitě pořad Hudební velikáni. Jde o vzpomínkové pásmo s Jiřím Langmajerem st.

Zahálet nebudou ani v knihovně v Janovicích nad Úhlavou. Tam byla tradičně vyhlášena čtenářská soutěž skřítka Bodysbírka. „Budeme tvořit jarní dekorace na dveře, a to 13. března, a na 20. března jsme připravili výtvarníček speciál, kde budeme zdobit fimem lžičku. Dále plánujeme na 22. a 23. března tvořivý víkend. Počátkem dubna bude beseda se spisovatelkou Jitkou Vítovou,“ uvedla vedoucí knihovny Eva Semelová.(dl)

Copyright © 2004 Městská knihovna Horažďovice (www.knihovna.horazdovice.cz) a Karel Viták (www.dva.cz). All rights reserved.
Ctíme standardy W3C:  W3C XHTML 1.0  W3C CSS
Poslední aktualizace byla provedena 30. 9. 2015 v 7:09