Facebook
Městská knihovna Horažďovice
 
Magnesia Litera 2013
www.saferinternet.cz
www.bezpecne-online.cz
Čtení pomáhá
Webowou diwočinou
GOADA, o. s.
Rosteme s knihou
Projekt Celé Česko čte dětem
Kamarádka knihovna
ČTEnářův SYmpatický RÁDce
Ptejte se knihovny
Světluška
Knihkupectví Horažďovice
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online

Petra Tomešová, Horažďovický obzor, 27. 6. 2014

Čeká na nás spousta knih, chceme vědět, co je v nich!

… toto heslo znělo 12. 6. z naší knihovny, kde probíhalo tradiční pasování prvňáčků na „Rytíře řádu čtenářského“.  Za asistence vedoucí knihovny Lenky Šimonové se slavnostní ceremonie ujal starosta města Mgr. Karel Zrůbek.  Nejdříve však museli horažďovičtí prvňáčci absolvovat zkoušku čtení, kterou všichni hravě zvládli.

Na dětském oddělení už čekala na novopečené „rytíře“ teta Tereza se svými malovanými pohádkami. Diváci byli současně i účinkujícími a děti, paní učitelky i přítomní rodiče si s tetou Terezou s chutí zazpívali.

Novopečení rytíři a rytířky neodcházeli domů s prázdnou. Odnášeli si nejen vlastnoručně vyrobený papírový domeček, který složili origami technikou pod vedením Helenky Poustkové, ale také knížku Magdaleny Wagnerové z projektu „Už jsem čtenář“, která byla vydána výhradně pro účastníky projektu. Nechyběly ani drobné dárky od našich sponzorů.

Poděkování patří nejen sponzorům, ale také našim dobrovolnicím, které nám s přípravou a realizací akcí pro děti nezištně a ochotně pomáhají.

Pasování čtenářů bylo uspořádáno v rámci projektu Děti a čtení za finanční podpory MK ČR.

Vložit foto pasovani

 

Copyright © 2004 Městská knihovna Horažďovice (www.knihovna.horazdovice.cz) a Karel Viták (www.dva.cz). All rights reserved.
Ctíme standardy W3C:  W3C XHTML 1.0  W3C CSS
Poslední aktualizace byla provedena 30. 9. 2015 v 7:09