Facebook
Městská knihovna Horažďovice
 
Magnesia Litera 2013
www.saferinternet.cz
www.bezpecne-online.cz
Čtení pomáhá
Webowou diwočinou
GOADA, o. s.
Rosteme s knihou
Projekt Celé Česko čte dětem
Kamarádka knihovna
ČTEnářův SYmpatický RÁDce
Ptejte se knihovny
Světluška
Knihkupectví Horažďovice
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online

Petra Tomešová, Horažďovický obzor, 26. 9. 2014

Jitka Smutná potěšila seniory

Léto se nám pomalu chýlí ke svému konci, čas prázdnin a dovolených je také za námi a naše knihovna se po krátké pauze opět vrací s  řadou zajímavých akcí.

Jako velmi lákavé pro více jak 60 horažďovických seniorů se ukázalo setkání s oblíbenou herečkou a zpěvačkou Jitkou Smutnou. 3. září tedy jídelna v oblastní charitě doslova praskala ve švech. Jitka Smutná vyprávěla o svém dětství, o rodičích, ale především o svých bratrech, které vždy zbožňovala a velmi si jich vážila. Vzpomínala také na sousedy, se kterými jejich rodina žila v domě. Samozřejmě nezapomněla vysvětlit, jak se vlastně dostala k herectví, kterému se věnuje více jak 40 let.

Jitka Smutná ukázala, že je nejen výborná herečka, ale také zpěvačka. Své vyprávění totiž prokládala řadou milých písniček ze své vlastní tvorby, při kterých se sama doprovázela na kytaru. Na konci svého vystoupení dala prostor divákům pro jejich dotazy, které se většinou točily kolem nejnovějšího seriálu Vinaři, ve kterém hraje Jitka Smutná jednu z hlavních rolí. Ostatně na natáčení jednoho z dalších dílů zamířila herečka rovnou z Horažďovic. Tím samozřejmě potvrzuje svá slova, že „herec je tvor kočovný“.

Akci pořádala Městská knihovna Horažďovice ve spolupráci s Oblastní charitou v rámci projektu SENIORŮM DOKOŘÁN za finanční podpory Ministerstva kultury ČR.

Copyright © 2004 Městská knihovna Horažďovice (www.knihovna.horazdovice.cz) a Karel Viták (www.dva.cz). All rights reserved.
Ctíme standardy W3C:  W3C XHTML 1.0  W3C CSS
Poslední aktualizace byla provedena 30. 9. 2015 v 7:09