Facebook
Městská knihovna Horažďovice
 
Magnesia Litera 2013
www.saferinternet.cz
www.bezpecne-online.cz
Čtení pomáhá
Webowou diwočinou
GOADA, o. s.
Rosteme s knihou
Projekt Celé Česko čte dětem
Kamarádka knihovna
ČTEnářův SYmpatický RÁDce
Ptejte se knihovny
Světluška
Knihkupectví Horažďovice
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online

Pohádkové babičky VU3V, Horažďovický obzor, 28. 11. 2014

Odměna

Na stole ve váze září žlutá gerbera. Je to poděkování za čtení v mateřské škole v rámci akce „Celé Česko čte dětem“ a projektu Městské knihovny Horažďovice „Děti a čtení“.

Na první říjnové přednášce zimního semestru VU3V požádala paní ředitelka Městské knihovny v Horažďovicích o pomoc při čtení pohádek dětem v mateřských školách před odpoledním odpočinkem. Přihlásily se dvě „babičky“ na celotýdenní čtení a jedna jako náhradnice. Každý den po obědě jsme se dostavily a sledovaly, jak někteří loudalové dojídají oběd, pak se převlékají do pyžámek a ukládají se k odpolednímu spánku. Rády jsme pomohly i při tom převlékání, abychom si znovu okusily ten polozapomenutý krásný pocit z doteku teplého dětského tělíčka, po kterém se nám, babičkám velkých vnoučat, stýská. A pak už jen ztichlé tvářičky vykukující z postýlek a pozorné oči, které se pomalu zavíraly. Usínali i oblíbení plyšáci v náručích dětí. Byl to hezký zážitek, který bychom si jistě příležitostně zopakovaly. Nebyla to určitě oběť a zátěž na úkor volného času, ale odměna, kterou jsme si moc užily.

Ještě je dobré vzpomenout na dobroty, které napekly dětským čtenářům posluchačky  VU3V na letošní „Noc s Andersenem“.

Copyright © 2004 Městská knihovna Horažďovice (www.knihovna.horazdovice.cz) a Karel Viták (www.dva.cz). All rights reserved.
Ctíme standardy W3C:  W3C XHTML 1.0  W3C CSS
Poslední aktualizace byla provedena 30. 9. 2015 v 7:09