Facebook
Městská knihovna Horažďovice
 
Magnesia Litera 2013
www.saferinternet.cz
www.bezpecne-online.cz
Čtení pomáhá
Webowou diwočinou
GOADA, o. s.
Rosteme s knihou
Projekt Celé Česko čte dětem
Kamarádka knihovna
ČTEnářův SYmpatický RÁDce
Ptejte se knihovny
Světluška
Knihkupectví Horažďovice
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online

Jan Pojar, Klatovský deník, 17. 4. 2015

V Horažďovicích kouzlili s papírem

Středeční do­poledne patřilo v Městské knihovně v Horažďovicích nadšencům do skládáni origami z papíru. Původně ja­ponský způsob zacházení s pa­pírem si našel své příznivce v několika účastnicích sezení, vedeném zkušenou lektorkou skládání papíru Helenou Poustkovou. Tématem byla „Zahrádka“, k vidění byly i exempláře origami z před­chozích sezení. Akce byla po­řádána v rámci projektů „Se­niorům dokořán“, avšak ne­byla určena pouze starším. Zváni byli všichni, kdo mají o skládání papíru zájem, či kte­ří se chtějí zdokonalit v ruko­dělné činnosti.

"Akci pořádáme pravidelně jednou za měsíc. Dnešní skládání je poslední z těch, které pořádáme od začátku roku. Za tu dobu se nám pro origami skládání podařilo získat ně­kolik stálých návštěvníků, ji­nak moc šikovných,“ popisuje akci konanou od začátku le­tošního roku její organizátor- ka Petra Tomešová.

„Akce se mi velmi zamlou­vá. Účastním se pravidelně. Sejdeme se s přáteli, popoví­dáme si, procvičíme zrak, ru­ce i mozek. Skládání je vše­stranně náročné. Ráda vzpo­mínám na výsledky našeho snažení. Podařilo se mi vyro­bit různé druhy krabiček, do nichž je například možné ulo­žit šperky. Výrobky slouží později jako dárek mým dra­hým,“ uvedla účastnice tvoři­vého dopoledne Ema Zígerová a ostatní účastnící její názor kvitovali.

Copyright © 2004 Městská knihovna Horažďovice (www.knihovna.horazdovice.cz) a Karel Viták (www.dva.cz). All rights reserved.
Ctíme standardy W3C:  W3C XHTML 1.0  W3C CSS
Poslední aktualizace byla provedena 30. 9. 2015 v 7:09