Facebook
Městská knihovna Horažďovice
 
Magnesia Litera 2013
www.saferinternet.cz
www.bezpecne-online.cz
Čtení pomáhá
Webowou diwočinou
GOADA, o. s.
Rosteme s knihou
Projekt Celé Česko čte dětem
Kamarádka knihovna
ČTEnářův SYmpatický RÁDce
Ptejte se knihovny
Světluška
Knihkupectví Horažďovice
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online

Petra Tomešová, Horažďovický obzor, 26. 6. 2015

Ostrov plný květin

O Toulky městem je mezi horažďovickými seniory (a nejen mezi nimi) stále větší zájem. Naše knihovna pořádá procházky spojené s vyprávěním o historii našeho města již čtvrtým rokem.  Průvodcovskou stálicí je pan Václav Trčka, který je pro všechny účastníky velkým lákadlem.  Co všechno jsme už vlastně viděli? Absolvovali jsme dva okruhy městem, vyšlápli jsme si na nedalekou Prácheň, potěšili jsme se pohledem na naše město z Lorety, navštívili jsme horažďovické kostely a také Rosenauerův mlýn.

V letošním roce jsme naplánovali opět dvě procházky. První jsme nazvali Ostrov plný květin. Jak už ze samotného názvu poznáte, naše kroky vedly do anglického parku Ostrov. Všichni známe tento malebný koutek pod Práchní jako místo, které Horažďovičtí využívají k relaxaci, k procházkám, ať už s dětmi nebo se svými čtyřnohými mazlíčky, ale také ke sportu. Nejčastěji zde potkáte běžce a cyklisty. Málokdo z nás však zná historii parku nebo pozná všechny květiny a stromy, které zde najdeme. Kromě pana Trčky, který k našim procházkám neodmyslitelně patří, doprovázel tentokrát naši bezmála třicetičlennou skupinu Mgr. Vladimír Ledvina, který naši výpravu osvěžil informacemi o místní flóře a fauně, ale také o revitalizaci parku.

Kam se vydáme příště? Na opačnou stranu Horažďovic – cestou na Svatou Annu.

Copyright © 2004 Městská knihovna Horažďovice (www.knihovna.horazdovice.cz) a Karel Viták (www.dva.cz). All rights reserved.
Ctíme standardy W3C:  W3C XHTML 1.0  W3C CSS
Poslední aktualizace byla provedena 30. 9. 2015 v 7:09