Facebook
Městská knihovna Horažďovice
 
Magnesia Litera 2013
www.saferinternet.cz
www.bezpecne-online.cz
Čtení pomáhá
Webowou diwočinou
GOADA, o. s.
Rosteme s knihou
Projekt Celé Česko čte dětem
Kamarádka knihovna
ČTEnářův SYmpatický RÁDce
Ptejte se knihovny
Světluška
Knihkupectví Horažďovice
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online

(bz), Klatovský deník, 8. 2. 2016

V Horažďovicích šli po stopách dějin

Horažďovice Ve středu se v Horažďovicích konal další díl z cyklu besed a přednášek k 700. výročí narození „Otce vlasti“ Karla IV.

V Městské knihovně Horažďovice vedl besedu s názvem Stopami dějin Karel IV. a Kašperk kastelán hradu Kašperk Zdeněk Svoboda. „Dopoledne studenti z 8. a 9. tříd základní školy Komenského viděli zajímavou prezentaci nejen o historii hradu Kašperk, od jehož založení Karlem IV. letos uplyne 660 let. Dozvěděli se také, proč byl hrad založen právě u Kašperských Hor a také zajímavosti o jeho stavbě, o době Karla IV. a o životě panovníka,“ uvedla Eva Marešová z městské knihovny .

V části besedy věnované dotazům prokázali žáci své znalosti a zájem o historii. „Velký zájem o odpolední besedu v oblastní charitě projevili i dospělí posluchači. Kastelán jim kromě historických faktů přiblížil, jaké to je, bydlet a pracovat na hradě. Přidal pár perliček, o které při své práci nemá nouzi,“ dodala Marešová s tím, že vyprávění se všem moc líbilo a možná si někteří návštěvníci naplánují návštěvu hradu, aby si získané poznatky ověřili na vlastní oči.

Copyright © 2004 Městská knihovna Horažďovice (www.knihovna.horazdovice.cz) a Karel Viták (www.dva.cz). All rights reserved.
Ctíme standardy W3C:  W3C XHTML 1.0  W3C CSS
Poslední aktualizace byla provedena 30. 9. 2015 v 7:09