Facebook
Městská knihovna Horažďovice
 
Magnesia Litera 2013
www.saferinternet.cz
www.bezpecne-online.cz
Čtení pomáhá
Webowou diwočinou
GOADA, o. s.
Rosteme s knihou
Projekt Celé Česko čte dětem
Kamarádka knihovna
ČTEnářův SYmpatický RÁDce
Ptejte se knihovny
Světluška
Knihkupectví Horažďovice
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online

Kolektiv MěK Horažďovice, Horažďovický obzor, 28. 4. 2017

Barevné jaro v knihovně

Děti z obou místních MŠ si při návštěvě knihovny zopakovaly, jak zacházet s knihou, ukázaly, že dobře znají pohádkové postavičky, a za odměnu si poslechly jarní pohádky.

Jednou z úspěšných akcí, které už tradičně pořádá městská knihovna v „Březnu – měsíci čtenářů“, je čtení před spaním pro děti z MŠ. Pohádkové babičky (naše dobrovolnice) četly celý týden dětem v místních MŠ, letos z knihy Daniely Fischerové Duhové pohádky.

Jednou z úspěšných akcí, které už tradičně pořádá městská knihovna v „Březnu – měsíci čtenářů“, je čtení před spaním pro děti z MŠ. Pohádkové babičky (naše dobrovolnice) četly celý týden dětem v místních MŠ, letos z knihy Daniely Fischerové Duhové pohádky. Celý cyklus čtení vyvrcholil 18. dubna divadelním představením Duhové pohádky v podání Divadelní agentury Kamila Kouly. Děkujeme tímto našim dobrovolnicím (Marii Čechové, Miroslavě Jarolímové, Mgr. Stanislavě Jelínkové, Ing. Pavle Králové, PaedDr. Evě Lišákové, Ivance Petrusové, Boženě Salákové, MVDr. Marcele Sekáčové, Marii Šťastné, Haně Trčkové a Marii Zajícové) za ochotu a kolektivu učitelek MŠ za vstřícnost při organizaci celé akce.

Knihy, které již dosloužily, nemusí být nutně odvezené do sběru, dají se totiž využít k výrobě krásných a netradičních dekoračních předmětů. Právě to předvedla Mgr. Ivana Sieberová na svém workshopu nazvaném Kouzlení s papírem aneb Druhá šance pro knihu.

Povíš mi to? Podle stejnojmenné knížky dostala název beseda se  spisovatelkou , speciální pedagožkou a logopedkou Ester Starou. Děti z druhých tříd ZŠ tvořily korálkové věty, doplňovaly rýmy, prozradily na sebe, co jim chutná a nechutná i čím by chtěly být. Poslechly si ukázku z knihy „A pak se stalo“ a prostor zbyl i na všetečné dotazy.

V rámci Národního týdne trénování paměti proběhly přednášky na téma „Proč trénovat paměť a jak na to?“ v knihovně v Horažďovicích a Veřechově.

Všechny akce proběhly za podpory Ministerstva kultury ČR v rámci projektů Děti a čtení  a SENIORŮM DOKOŘÁN 2017.

Copyright © 2004 Městská knihovna Horažďovice (www.knihovna.horazdovice.cz) a Karel Viták (www.dva.cz). All rights reserved.
Ctíme standardy W3C:  W3C XHTML 1.0  W3C CSS
Poslední aktualizace byla provedena 30. 9. 2015 v 7:09