Facebook
Městská knihovna Horažďovice
 
Magnesia Litera 2013
www.saferinternet.cz
www.bezpecne-online.cz
Čtení pomáhá
Webowou diwočinou
GOADA, o. s.
Rosteme s knihou
Projekt Celé Česko čte dětem
Kamarádka knihovna
ČTEnářův SYmpatický RÁDce
Ptejte se knihovny
Světluška
Knihkupectví Horažďovice
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online

Eva Marešová, Petra Tomešová, Klatovský deník, 15. 10. 2017

Během Týdne knihoven besedovali a poznávali pohádky

Městská knihovna v Horažďovicích připravila v rámci Týdne knihoven zajímavé akce a besedy pro své čtenáře a návštěvníky. Fotograf, cestovatel a velký dobrodruh Tomáš Kubeš vyprávěl horažďovickým studentům o tom, jak vypadá putování deštným pralesem na ostrově Nová Guinea, když chcete najít Korowaje - kanibaly ze stromových domů.

Děti z místních mateřských škol pomohly správně poskládat známé pohádky Karlu Šťastnému z divadelního spolku Tyjátr při netradičním loutkovém představení Pohádková paleta.

O aktuálním dění ve městě se diskutovalo při páteční besedě studentů 9. tříd ZŠ se starostou města Michaelem Formanem. Nejvíc otázek se týkalo rekonstrukce náměstí, digitalizace kina a plánů na řešení sportovních zařízení. Na řadu přišly i dotazy na fungování městského úřadu a pravomoci starosty a zastupitelstva. Na závěr vyzval starosta děti, aby se zapojily se svými podněty do virtuální pocitové mapy, kterou najdou na webových stránkách městského úřadu.

Knihovnu si přišlo prohlédnout 74 studentů střední školy, dětské oddělení navštívily se svými učitelkami děti ze Čtenářského klubu ZŠ Komenského. Akce pokračovaly i po skončení Týdne knihoven. V pondělí navštívila seniory v Oblastní charitě Hana Marešová, která s sebou přinesla tibetské mísy, gongy a další nástroje plné harmonických a přírodně čistých zvuků a vibrací. 

V Týdnu knihoven využilo 26 nových čtenářů možnost zaregistrovat se se na první rok zdarma.

Copyright © 2004 Městská knihovna Horažďovice (www.knihovna.horazdovice.cz) a Karel Viták (www.dva.cz). All rights reserved.
Ctíme standardy W3C:  W3C XHTML 1.0  W3C CSS
Poslední aktualizace byla provedena 30. 9. 2015 v 7:09