Facebook
Městská knihovna Horažďovice
 
Magnesia Litera 2013
www.saferinternet.cz
www.bezpecne-online.cz
Čtení pomáhá
Webowou diwočinou
GOADA, o. s.
Rosteme s knihou
Projekt Celé Česko čte dětem
Kamarádka knihovna
ČTEnářův SYmpatický RÁDce
Ptejte se knihovny
Světluška
Knihkupectví Horažďovice
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online

Eva Marešová, Klatovský deník, 4. 4. 2019

Seznámili se s myslivostí

Knihovna v Horažďovicích připravila pro děti večerní dobrodružství v rámci celostátní akce Noc s Andersenem. Po přivítání a připomenutí H. CH. Andersena jsme si příchozí poslechli pohádku Císařovy nové šaty a učitelka přečetla zdravici pana Ole Frijs-Madsena, dánského velvyslance v Praze.

"S dětmi vybavenými svítilnami jsme se pak  vydali přes celé město Horažďovice na kopec Loreta, kde už na nás čekali před chatou členové Mysliveckého spolku Prácheň Richard Kovářík  a Naďa Soukupová.  Děti se seznámily s historií i současností myslivosti, mohly si pohladit kožešiny lišky, divočáka, tchoře a dozvěděly se spoustu zajímavostí ze života zvěře a myslivců.

Celou dobu trpělivě čekala na svou příležitost fenka malého münsterlandského ohaře Kara, aby mohla pod vedením své paničky Štěpánky Kováříkové dětem ukázat, co všechno umí" uvedla knihovnice Eva Marešová.

Po návratu do knihovny si děti formou malého kvízu otestovaly, co si zapamatovaly z myslivecké mluvy, a pochutnaly si na připraveném občerstvení. Poté nastal čas rozdávání pamětních průkazů a odměn a začali přicházet rodiče, aby si vyzvedli své malé dobrodruhy. 

Poděkování patří Městu Horažďovice za poskytnuté dárky, Pekařství Karel Rendl Sušice a paní Anně Chlanové za výborné sladké občerstvení.

Copyright © 2004 Městská knihovna Horažďovice (www.knihovna.horazdovice.cz) a Karel Viták (www.dva.cz). All rights reserved.
Ctíme standardy W3C:  W3C XHTML 1.0  W3C CSS
Poslední aktualizace byla provedena 30. 9. 2015 v 7:09