Facebook
Městská knihovna Horažďovice
 
Magnesia Litera 2013
www.saferinternet.cz
www.bezpecne-online.cz
Čtení pomáhá
Webowou diwočinou
GOADA, o. s.
Rosteme s knihou
Projekt Celé Česko čte dětem
Kamarádka knihovna
ČTEnářův SYmpatický RÁDce
Ptejte se knihovny
Světluška
Knihkupectví Horažďovice
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online

Petra Tomešová, Horažďovický obzor, 1. 9. 2020

Podzim v knihovně

Od září se horažďovická knihovna opět vrátila k normálnímu režimu. Opustili jsme tedy ten „covidový“ a s nástupem nového školního roku i ten prázdninový. Pro naše čtenáře a návštěvníky knihovny to znamená především to, že už neplatí zkrácená otevírací doba.

Po nucené půlroční pauze, kdy jsme museli vše naplánované zrušit, jsme se pomalu a postupně chtěli vrátit k pořádání různých akcí, na které jste u nás byli zvyklí. Vzhledem k současné situaci a k tomu, že většina našich akcí je směřovaná na děti a seniory, návrat k normálu bude jen velmi pozvolný.

Těšit se tedy můžete na Hrátky s pamětí. Do „školních“ lavic se budou moci vrátit studenti Univerzity třetího věku, kteří se opět budou věnovat psychologii. Posluchači VU3V si tentokrát zvolili téma Rituály evropských královských rodů.

Podařilo se nám uskutečnit pravidelné pasování prvňáčků na rytíře Řádu čtenářského. Aby loňští prvňáčci nepřišli o tuto slavnostní událost, která probíhá vždy na konci školního roku, rozhodli jsme se po domluvě se zástupci základních škol, uvést prvňáčky mezi čtenáře v náhradním termínu, a to v září. Pro tentokrát bez přítomnosti rodičů a rodinný příslušníků. Děti se pobavily při představení "Pohádková škola" v podání Zdeňka Zajíčka - principála plzeňských strašidel.

Každoročně se naše knihovna zapojuje také do celostátní akce „Týden knihoven“, kterou pravidelně vyhlašuje Svaz knihovníků a informačních pracovníků. Letos probíhá ve dnech 5. – 11. října. Pro tentokrát se v prvním říjnovém týdnu bohužel musíme obejít bez přednášek, besed a exkurzí. V platnosti však zůstává amnestie pro zapomnětlivé čtenáře a také nabídka registrace zdarma na jeden rok pro nové čtenáře.

Těšíme se na shledání s vámi u nás v knihovně. Nakoupili jsme celou řadu nových a zajímavých titulů, je tedy určitě z čeho vybírat knihy, které by vám zpříjemnily blížící se podzimní sychravé večery.

Copyright © 2004 Městská knihovna Horažďovice (www.knihovna.horazdovice.cz) a Karel Viták (www.dva.cz). All rights reserved.
Ctíme standardy W3C:  W3C XHTML 1.0  W3C CSS
Poslední aktualizace byla provedena 30. 9. 2015 v 7:09