Facebook
Městská knihovna Horažďovice
 
Magnesia Litera 2013
www.saferinternet.cz
www.bezpecne-online.cz
Čtení pomáhá
Webowou diwočinou
GOADA, o. s.
Rosteme s knihou
Projekt Celé Česko čte dětem
Kamarádka knihovna
ČTEnářův SYmpatický RÁDce
Ptejte se knihovny
Světluška
Knihkupectví Horažďovice
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online

Tereza Mirvaldová, Horažďovický obzor, 1. 9. 2020

Pokračování studia U3V

Stejně tak jako v minulých letech, tak i letos se pro horažďovické seniory otevírá možnost studia na univerzitě třetího věku (U3V) přímo v Horažďovicích. Přednášky již tradičně probíhají v městské knihovně.

Pro akademický rok 2020/2021 bude na horažďovické pobočce přednášen kurz "Psychologie pro každý den". Tímto oborem vás bude provádět, jako již v minulém roce, PhDr. Marie Hanušová. V zimním semestru se bude paní doktorka věnovat oblasti paměti a v semestru letním bude obsahem přednášek oblast mezilidské komunikace.

Nabídka studijních programů se každý rok obměňuje. Zahrnuje nejen tradiční obory, ať už jsou zaměřeny humanitně, přírodovědně či technicky, ale i témata ze současného světa, o kterých se posluchači chtějí dozvědět víc. Přednášející, mezi nimiž jsou jak vyučující Západočeské univerzity, tak externí odborníci, jsou přitom zárukou vysoké odborné kvality programů U3V.

Celá koncepce programu je na vysoké úrovni a umožňuje seniorům dále se aktivně vzdělávat nebo získat informace z oborů, které v době jejich studia nebyly přednášeny nebo naopak zaznamenaly takový rychlý rozvoj, o kterém se nám v době jejich studia ani nesnilo. Studium U3V je tu pro seniory a lidi ve třetím stupni invalidního důchodu, kteří mají chuť rozšiřovat své znalosti, rozvíjet svoji duševní aktivitu a pěstovat sociální vazby. Podmínkou není maturita ani délka předchozího vzdělání.

Jsme s vámi již od roku 2014. V právě v loňském akademickém roce studovalo v Horažďovicích 23 posluchačů, pro letošní rok je stále možnost přihlášení v městské knihovně.

Výuka začíná 12. 10. od 13.30 do 15.00 v prostorách městské knihovny.

 

Copyright © 2004 Městská knihovna Horažďovice (www.knihovna.horazdovice.cz) a Karel Viták (www.dva.cz). All rights reserved.
Ctíme standardy W3C:  W3C XHTML 1.0  W3C CSS
Poslední aktualizace byla provedena 30. 9. 2015 v 7:09