Facebook
Městská knihovna Horažďovice
 
Magnesia Litera 2013
www.saferinternet.cz
www.bezpecne-online.cz
Čtení pomáhá
Webowou diwočinou
GOADA, o. s.
Rosteme s knihou
Projekt Celé Česko čte dětem
Kamarádka knihovna
ČTEnářův SYmpatický RÁDce
Ptejte se knihovny
Světluška
Knihkupectví Horažďovice
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online

Petra Tomešová, Horažďovický obzor, 1. 12. 2020

Knihovnické ohlédnutí

Letošní rok nebyl lehký pro nikoho z nás. Vládní nařízení ovlivnila naše životy ve všech oborech. Uzavření se bohužel nevyhnulo ani knihovnám, přestože své služby poskytovaly ještě nějaký čas po té, co se uzavřely obchody, restaurace, služby a školy. Nicméně poslední říjnový týden došlo i na nás. Knihovna bez čtenářů je smutná. Práce je tu ale stále dost. Uzavření jsme využili k výraznějšímu přeznačení některých žánrů, jako jsou detektivky, historické romány, sci-fi. Mnoho knih jsme zbavili starých a opotřebovaných obalů a oblékli je do nových. Především jsme ale nakoupili a zpracovali velké množství novinek. Možnost půjčovat alespoň přes výdejní okénko jsme využili od prvního dne. Čtenáři si knihy objednávali telefonicky, e-mailem, ale také využívali službu odložení z poličky, pro kterou je potřeba přihlásit se do čtenářského konta. Během necelých 2 týdnů využilo výdejní okénko 161 čtenářů a domů si odnesli 477 knih.

Všem našim čtenářům přejeme šťastné vykročení do nového roku, hodně příjemných chvil strávených s dobrými knihami a těšíme se na setkání  nejen v prostorách knihovny, ale také při různých besedách,  přednáškách, setkáních, zkrátka akcích, o které jsme byli v letošním roce ochuzeni.

Copyright © 2004 Městská knihovna Horažďovice (www.knihovna.horazdovice.cz) a Karel Viták (www.dva.cz). All rights reserved.
Ctíme standardy W3C:  W3C XHTML 1.0  W3C CSS
Poslední aktualizace byla provedena 30. 9. 2015 v 7:09