Facebook
Městská knihovna Horažďovice
 
Magnesia Litera 2013
www.saferinternet.cz
www.bezpecne-online.cz
Čtení pomáhá
Webowou diwočinou
GOADA, o. s.
Rosteme s knihou
Projekt Celé Česko čte dětem
Kamarádka knihovna
ČTEnářův SYmpatický RÁDce
Ptejte se knihovny
Světluška
Knihkupectví Horažďovice
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online

M.Lešková, Horažďovický obzor, 29. 6. 2007

Dobrodružství ze ZOO

Dobrodružství ze ZOO mohli zažít žáci ZŠ Komenského a ZŠ Blatenská - praktická 7. června 2007 v Městské knihovně v Horažďovicích. Pan Martin Vobruba z plzeňské zoologické zahrady připravil pro děti celou řadu obrázků zvířat známých i těch, o kterých slyšely poprvé v životě. Dozvěděly se tak, že pásovec má 104 zubů a mravenečník zase žádné zuby nemá, že slon mění svůj chrup 5x za život, že jediným zvířetem, které má různý počet krčních obratlů je lenochod (6-8) a že o mláďata tamarína se svědomitě stará tatínek. Prvňáčci všem ukázali, že mají zvířátka rádi a prozradili nám "že jsme se vyrobili z opice". Všechny potěšila černošská pohádka o baobabech, tajemných stromech z Madagaskaru. Zajímavosti o hadech vyvrcholily ukázkou živé krajty, kterou si mohli všichni pohladit.

Děti i učitelé odcházeli "nabiti" vědomostmi a v rámci projektu Děti a čtení se dozvěděli mnoho zajímavostí nejen o zvířatech z plzeňské ZOO.

Copyright © 2004 Městská knihovna Horažďovice (www.knihovna.horazdovice.cz) a Karel Viták (www.dva.cz). All rights reserved.
Ctíme standardy W3C:  W3C XHTML 1.0  W3C CSS
Poslední aktualizace byla provedena 30. 9. 2015 v 7:09