Facebook
Městská knihovna Horažďovice
 
Magnesia Litera 2013
www.saferinternet.cz
www.bezpecne-online.cz
Čtení pomáhá
Webowou diwočinou
GOADA, o. s.
Rosteme s knihou
Projekt Celé Česko čte dětem
Kamarádka knihovna
ČTEnářův SYmpatický RÁDce
Ptejte se knihovny
Světluška
Knihkupectví Horažďovice
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online

Eva Marešová, Horažďovický obzor, 31. 8. 2021

Pasování na čtenáře v Horažďovicích

V úterý dopoledne se proměnil sál Městského muzea v Horažďovicích na „Strašidelnou školu“. Druháčky z horažďovických základních škol navštívil na pozvání městské knihovny sám principál muzea strašidel Zdeněk Zajíček se svou věrnou ženou Filoménou.
Děti si při představení společně zazpívaly po rybím způsobu, poslechly si úplně novou pohádku „O perlovém pokladu“, která se odehrává v Horažďovicích. Také pomohly probudit Šípkové Růženky, ty se po procitnutí proměnily na ředitelky ZŠ.
A pak už došlo na samotný pasovací ceremoniál. Malí rytíři jednotlivě předstoupili ke katovi a ten je katovskou sekerou vyslal pokleknout, aby mohli být prohlášeni za „Rytíře řádu čtenářského“.
Paní ředitelky připnuly dětem placku s nápisem  „Čtu knihy!“ a vedoucí knihovny předala dětem dárky. Letos to byla kniha První školní výlet, vydaná v rámci projektu Už jsem čtenář – knížka pro prvňáčka, město Horažďovice věnovalo dětem nové omalovánky a pohádku O perlovém pokladu. Městská knihovna si také přichystala dárek – noví rytíři mohou využít na jeden rok registraci zdarma. Doufám, že se alespoň s některými z nich se budeme setkávat pravidelně a budou si od nás odnášet hodně hezkých knih.
Děkujeme všem rodičům a hostům za účast a vytvoření slavnostní atmosféry.Fotogalerii si můžete prohlédnout na www.knihovna.horazdovice.cz

Copyright © 2004 Městská knihovna Horažďovice (www.knihovna.horazdovice.cz) a Karel Viták (www.dva.cz). All rights reserved.
Ctíme standardy W3C:  W3C XHTML 1.0  W3C CSS
Poslední aktualizace byla provedena 30. 9. 2015 v 7:09