Facebook
Městská knihovna Horažďovice
 
Magnesia Litera 2013
www.saferinternet.cz
www.bezpecne-online.cz
Čtení pomáhá
Webowou diwočinou
GOADA, o. s.
Rosteme s knihou
Projekt Celé Česko čte dětem
Kamarádka knihovna
ČTEnářův SYmpatický RÁDce
Ptejte se knihovny
Světluška
Knihkupectví Horažďovice
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online

Jana Mráčková, Horažďovický obzor, 29. 6. 2007

200 dětí a indiánské tee-pee na zámeckém nádvoří

Městská knihovna Horažďovice a skautské středisko Prácheň pořádaly na přelomu května a června akci Skauting proti nudě - výstavu spojenou s nejrůznějšími aktivitami pro děti. Sál Městské knihovny a zámecké nádvoří navštívilo během dvou dní přibližně 200 dětí, které si tak spolu s paní učitelkami zpříjemnily školní výuku nebo s rodiči sobotní odpoledne.

Povídalo se, prohlíželo se (fotky, výrobky, zajímavosti o skautech), hrály se hry, soutěžilo se, trhaly se rekordy, tvořilo se (malovalo, psalo cyrilicí, modelovalo, korálkovalo, ...), fotilo se (módní přehlídka v batikovaných tričkách), ...

Děti se nejen dozvěděli, že skauti slaví letos 100 let od svého vzniku, že v ČR je 46 000 skautů a na celém světě jich je přes 40 milionů, jak takový skauting vypadá (že si jednou týdně hrajeme, soutěžíme a zkoušíme nové věci, že často jezdíme na výlety a pořádáme tábory, že rádi pomáháme a neradi se nudíme), dokonce si ale mohly takové to hraní, soutěžení a dovádění vyzkoušet na vlastní kůži. Mohly si ověřit svou zručnost, odvahu nebo trpělivost v překonávání svých vlastních rekordů.

Copyright © 2004 Městská knihovna Horažďovice (www.knihovna.horazdovice.cz) a Karel Viták (www.dva.cz). All rights reserved.
Ctíme standardy W3C:  W3C XHTML 1.0  W3C CSS
Poslední aktualizace byla provedena 30. 9. 2015 v 7:09